Forum Gitary Gitary Gitary Strona Główna Gitary Gitary Gitary
Szukam ambitnych znawcow gitary do pisania, nagrody dla najbardziej aktywnych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

LOOTNICK

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gitary Gitary Gitary Strona Główna -> Lootnick
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Jakość sprzętu
Polecam
0%
 0%  [ 0 ]
Nie polecam
100%
 100%  [ 3 ]
Wszystkich Głosów : 3

Autor Wiadomość
yatzol
wymiatacz

PostWysłany: Nie Sie 19, 2007 8:01 am    Temat postu: LOOTNICK Odpowiedz z cytatem

nie jestem pewien ale chyba był to Predator. W ogóle nie wiem, czy była to gitara czy jakiś mebel. Pora na kilka prawdziwych słów krytyki, jednak zacznę od zalet.
Gitary są bardzo ładnie wykonane pod względem wizualnym, inkrustacje itd, płaskorzeźby, używane są nietypowe rodzaje drewna - ok!
Ale brzmienie - jakby gówno sie zesrało, to smród przełożony na brzmienie, byłby zbliżony do soundu wydobywającego się z gitary LOOTNICK. No po prostu maniana - płaskie brzmienie, bardzo nijakie, gitara zupełnie bez kopa!
A teraz najgorsze - serwis jaki prowadzi LOOTNICK. Na szczęście mnie to nie dotknęło, tylko mojego kolege z zespołu. Otóż kolega zamówił sobie tak: grafikę na korpusie, nowy lakier, inlaye w kształcie krzyży i nowe progi. Lakier chujowo nałożony - mega nie równo, jakieś paprochy sie podostawały. Grafika była całkiem ok, to musze przyznać, ale to co on odpierdolił z podstrunnicą... To sie nadaje cenzurka do W11. Po pierwsze progi sie cenzurka ruszały! Rozpierdolił prowadnice od progów... Kolejna sprawa Inlaye - pozostawił po sobie dziury w podstrunnicy. Nie zalał żywicą, nic - spakował gitare i wysłał. Cała przygoda skończyła się tak, że gitara została wysłana do Pierożaka, który wkleił nową podstrunnicę i było już OK (dopóki sie nie odkleiła :P).
Na prawde ostrzegam przed tym kolesiem - jeśli macie cenną gitarę - broń Boże nie wysyłacie jej do Lootnicka!! Jego prace na prawdę robią wrażenie - tylko dlaczego ten koleś został "lutnikiem", a nie stolażem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Matt
wymiatacz

PostWysłany: Sob Sie 25, 2007 1:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no yatzol my cos wiemy na temat tego stolarza :D
Kiedys wyslalem mu wioslo do ''wymiany'' inlaya i paru ''prostych'' zabiegow.
1.Spalil mi singla - zle zamontowany.
2.Kazda srubka w tej gitarze byla inna!!
3.Inlaye, wydawaloby sie protste dla takiego fachowca (chcialem krzyze a'la Iommi) to mi wpierdolil jakies pokemonskie krzyze ktore byly niedyc ze krzywe to do tego nie do kocna zalane mazia!! Wiec mialem dziury w podstrunnicy!!
4.Lakier mi polozyl ladny ale byly odbicia i w pizdu rys!!!
5.Progi sam polcal - najnizsze, do szybkiej gry. Mialy chba z 2 mm.
6.Regulacja...paranoja...''reguluje wioslo najnizej jak sie da''..tttaaa...a struny mialem z 3453435 metrow nad gryfem.

Ogolnie nie polecam. Mily i sympatyczny czlowiek ale nie ma pojecia o robieniu wiosel.
W srodowisku ludzi ktorzy slyszeli cos o nim chodzi opinia ze jego wiosla ladnie wygladaja i nic poza tym...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Hardi
gitarzysta

PostWysłany: Wto Lis 27, 2007 2:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="yatzol"]dlaczego ten koleś został "lutnikiem", a nie stolażem[/quote]
problem polega na tym, że facet jest stolarzem, ale zapragnął zostać lutnikiem i mu to nie wychodzi, powinien wrócić do robienia krzeseł itd. a gitary zostawić w spokoju

[quote="Matt"]Ogolnie nie polecam. Mily i sympatyczny czlowiek ale nie ma pojecia o robieniu wiosel.
W srodowisku ludzi ktorzy slyszeli cos o nim chodzi opinia ze jego wiosla ladnie wygladaja i nic poza tym...[/quote]
bo taka jest prawda, jego wiosła nadają się do powieszenia na ścianie, a nie do grania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gitary Gitary Gitary Strona Główna -> Lootnick Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: