|
Gitary Gitary Gitary Szukam ambitnych znawcow gitary do pisania, nagrody dla najbardziej aktywnych
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Jakość sprzętu |
| Polecam |
|
100% |
[ 1 ] |
| Nie polecam |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 1 |
|
| Autor |
Wiadomość |
yatzol wymiatacz
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 3:26 am Temat postu: Paul Reed Smith CE 24 |
|
|
| Ostatnio ograłem tą gitare u kolegi. Jest po prostu mistrzowska. Jeśli to jest najniższy model PRS'a (oczywiście mówie o Amerykusach, nie o żadnej Indonezji) to modele wyższe muszą być po prostu genialne. Idealne ustawienie pokręteł, niezwykle wygodny gryf. Jedyna wada - konstrukcja Bolt-On która szczerze mówiąc mnie nie odpowiada, aczkolwiek niektórzy to lubią. Przetworniki otwarte PRS'a - idzie ukręcić bardzo metalowe brzmienie. Jeśli ktoś będzie miał okazje wypróbować taką gitare, to polecam serdecznie!! ;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
So99 Harcerski Spiewnik
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 9:11 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem co prawda czy tej serii tez to dotyczy ale prsowski bolt on jest troszke inna bajka niz np bolt on w wydaniu Fendera chociazby.
http://www.edroman.com/techarticles/neck_tenon.htm na dole w tabelce jest jeszcze bolt-in. generalnie co do wygody to stawiam ze to zasluga menzury 25", w zasadzie chyba tylko ibanez robil cos o podobnej skali (S Classic), ale dosc szybko zwineli ta serie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lipa Harcerski Spiewnik
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 2:22 pm Temat postu: |
|
|
| PRSki sa mega wygodne- genialna geometria gryfów (i grubego i chudszego), ustawienie przełączników, dostęp do progów, wykonanie lutnicze, no i wygląd. Moje ulubione gitary. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yatzol wymiatacz
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2007 7:17 am Temat postu: |
|
|
| właśnie - kształt PRSa, to jest to co tygrysy lubią najbardziej ;D |
|
| Powrót do góry |