Forum Gitary Gitary Gitary Strona Główna Gitary Gitary Gitary
Szukam ambitnych znawcow gitary do pisania, nagrody dla najbardziej aktywnych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Paul Reed Smith CE 24

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gitary Gitary Gitary Strona Główna -> PRS
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Jakość sprzętu
Polecam
100%
 100%  [ 1 ]
Nie polecam
0%
 0%  [ 0 ]
Wszystkich Głosów : 1

Autor Wiadomość
yatzol
wymiatacz

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 3:26 am    Temat postu: Paul Reed Smith CE 24 Odpowiedz z cytatem

Ostatnio ograłem tą gitare u kolegi. Jest po prostu mistrzowska. Jeśli to jest najniższy model PRS'a (oczywiście mówie o Amerykusach, nie o żadnej Indonezji) to modele wyższe muszą być po prostu genialne. Idealne ustawienie pokręteł, niezwykle wygodny gryf. Jedyna wada - konstrukcja Bolt-On która szczerze mówiąc mnie nie odpowiada, aczkolwiek niektórzy to lubią. Przetworniki otwarte PRS'a - idzie ukręcić bardzo metalowe brzmienie. Jeśli ktoś będzie miał okazje wypróbować taką gitare, to polecam serdecznie!! ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
So99
Harcerski Spiewnik

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 9:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem co prawda czy tej serii tez to dotyczy ale prsowski bolt on jest troszke inna bajka niz np bolt on w wydaniu Fendera chociazby.

http://www.edroman.com/techarticles/neck_tenon.htm na dole w tabelce jest jeszcze bolt-in. generalnie co do wygody to stawiam ze to zasluga menzury 25", w zasadzie chyba tylko ibanez robil cos o podobnej skali (S Classic), ale dosc szybko zwineli ta serie.
Powrót do góry
Lipa
Harcerski Spiewnik

PostWysłany: Czw Wrz 13, 2007 2:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PRSki sa mega wygodne- genialna geometria gryfów (i grubego i chudszego), ustawienie przełączników, dostęp do progów, wykonanie lutnicze, no i wygląd. Moje ulubione gitary.
Powrót do góry
yatzol
wymiatacz

PostWysłany: Sob Paź 13, 2007 7:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

właśnie - kształt PRSa, to jest to co tygrysy lubią najbardziej ;D
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gitary Gitary Gitary Strona Główna -> PRS Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: